Profesionální kuchyně v restauracích či hotelích připravují chutné jídlo pro své hosty. Profesionální kuchaři z celého světa potřebují spoustu místa pro odkládání svého nádobí a hotového jídla případně ingrediencí na jeho uvaření. K tomuto účelu jim obvykle slouží všemožný nerezový nábytek. Ano, vybavení profesionální kuchyně je ve většině případů z nerezu. Když vejdete do profesionální kuchyně tak bývá většinou pěkně uspořádaná. Nemůže tam chybět nerezový regál, na kterém bývá většinou naskládané nádobí a nebo jiné náčiní. Dále zde bývá dlouhý nerezový stul pro přípravu ingrediencí na jednotlivé pokrmy. Vedle tohoto dlouhého nerezového stolu je obvykle sporák (také obvykle z nerezu) a z druhé strany je o něj opřený druhý nerezový stůl s dřezem a nebo s dvojdřezem, nad kterým obvykle visí nerezová sprcha nebo do něj trčí nerezová vodovodní baterie.
Proč je ale vybavení profesionální kuchyně převážně z nerezu?
Nerezové kuchyňské vybavení skýtá velmi mnoho výhod pro profesionální kuchaře. Nejenže se tento nábytek velice dobře udržuje ale díky speciálním povrchovým úpravám vydrží i velice nešetrné zacházení. Není nic horšího, než když máte na stole rýhy od krájení nožem a nebo ošoupaný stůl od posouvání nádobí po stole. Nerezový stůl tímto ale netrpí. Nerezový regál je dokonalé místo, kam odkládat špinavé či čisté nádobí bez obav, aby se tento regál poškrábal nebo ošoupal. Nerezový stůl s dřezem nebo dvojdřezem je dokonalé místo, kde nádobí opláchnout před vložením do myčky bez obav z toho, že by se nějak poničil ať už vodou a nebo otloukáním nádobí o stěny jeho dřezu. Nerezový nábytek do profesionální kuchyně je opravdu všeobecně užitečná věc. Snadná údržba, nízká cena, kvalitní zpracování a hlavně dlouhá životnost jsou rozhodujícími faktory při volbě mezi nerezem a alternativními kuchyňskými materiály jako např. dřevo, umělá hmota a nebo keramika (případně sklokeramika). Pokud plánujete mít vysoký zisk a dát zákazníkům ten nejlepší gastronomický zážitek, zvolte kvalitní nerez.