Kvalitní nerezový vozík – známka dobré obsluhy

Obsluha v hotelích a jiných ubytovacích zařízeních velice často nabízí službu rozvozu jídla z hotelových či motelových restaurací přímo na pokoj. V převážné většině případů mají tolik hostů a tolik objednávek, že by nebyli schopni pobrat veškeré jídlo pouze vlastníma rukama. Tuto problematiku si většina majitelů hotelů a také i výrobců gastro nábytku uvědomila a tak se zrodil velice užitečný pomocník pro rozvážení jídla hostům hotelu. Nerezový vozík je nyní k vidění nejen v luxusních ale i ve všech filmových hotelích. Jeho zpracování je velice jednoduché. Většinou je na dvě patra a přes něj je natažen bílý ubrus, který zakrývá spodní patro používané hlavně na vybavení kuchyně jako je např. Špinavé či čisté nádobí, nože pro kuchaře, kteří mnohdy obsluhují hosty přímo na pokojích (u jídla, které si asistenci kuchaře vyžaduje pro nejlepší gastronomický zážitek) atp.

Proč ale zrovna nerezový vozík?

Odpovědí na tuto otázku je více. Když si představíme jakou námahu hotelové vozíky musejí vydržet aby mohli dopravit jídlo mnohdy i do vysokých výšek, kdy nejprve jezdí spletí mnoha chodeb od hotelové kuchyně až do vašeho apartmá a občas s nimi také není zrovna nejlépe zacházeno, tak si uvědomíme, že dřevo by se na tuto práci asi moc nehodilo. Navíc dřevěné vozíky by nebyly zrovna lehké a ekonomicky by mohli být nákladné. Nerez sice není tím nejlevnějším druhem kovu ale je to kov velice odolný a tím zaručuje nejlepší a nejúspornější variantu pro všechny, kteří potřebují kvalitní zpracování za příznivou cenu. Navíc velké hotely nemají pouze jeden vozík ale mnohdy i desítky a v největších Amerických hotelích dokonce i stovky vozíků. Jsou levné, efektivní a mohou vozit nejrůznější věci. Talíře, příbory, nože pro kuchaře, nebo také (ale to je jiný typ nerezového vozíku) třeba prádlo do hotelové prádelny nebo čistící prostředky pro hotelovou úklidovou četu. Nerezový vozík je opravdu nedocenitelným pomocníkem pro veškerý hotelový personál.