Dobrota od maminky crepes

Palačinka nikdy neurazí, nebo ano. Palačinky je jedinečný zázrak jednoduché kuchyně. Každé dítě i dospělí miluje palačinky, nebo se najde jedinec který nerad palačinky? Myslím, že ne. Tedy aspoň mém okolí nikoho neznám. Mít doma palačinkovač, je výhra v loterii. Palačinky se dají jíst na slaný způsob na sladko. Příprava palačinek nám známá i pod názvem crepes. Jejich příprava je jednoduchá rychlá. Těsto z mléka, vejce mouky. Někdo, dělá rád s kvasnicemi jiný jen s kypřícím práškem, další jen vyšlehá vaječné bílky do pěny a jemně zapracuje do připravené palačinkové hmoty. Low carb specialisti dělají palačinky pouze z mandlové mouky a rostlinného mléka a vejce. A tady je právě skvělí palačinkovač. Nic se nepřipaluje, není potřeba velké skoro žádné množství tuku. Palačinkovač stačí dostatečně rozpálit a těsto na paličinkovač nalít. Po určité době otočit a máte dobrotu hotovou.

To nejlepší na konec

Palačinky jde upravit naplnit na spousty možných způsobů. Samotné těsto lze také upravit jinými ingrediencemi. Palačinka z rýžové mouky je příkladně tak tenká, ale pevná. Zároveň chutná lahodná, když jí máte v ústech rozplývá se vám na jazyku. Chuťové pohárky křičí blahem, v puse máte směs nepopsatelných chuťových prožitků. Ten, kdo jí už v ústech měl ví, co tím je myšleno. Když si jí objednáte s míchanými vajíčky a sýrem, nebo jen se zeleninou a masem. Tak i na sladko. Tady přichází na řadu nakrájený banán, mango a vrchol štěstí zalitý horkou čokoládou. K tomu nám slouží ohřívače čokolády, nic se nepřipaluje není potřeba stálého míchání čokolády, tak jak jsou někteří zvyklí.

Pryč s nepraktičností.

Stále ještě někteří ohřívají a rozpouští čokoládu nad vodní párou. Ulehčit si práci je tak jednoduché zakoupením ohřívače čokolády. Zapnout knoflík a za malý okamžik čokoláda je tekutá a poddajná. Každý, kdo od vás ochutná palačinky zalité rozpuštěnou čokoládou nikdy více se mu nedostane takové lahodné chuti jako u vás. Čokoláda rozpuštěná v ohřívači čokolády je plná aroma, které se ohříváním nevytrácí. Dá se i pít, zůstává její chuť naprosto ničím neporušena ba naopak intenzita její chuti, a aroma stoupá.